ESNA: Yüksek, yüce

Facebook hikaye arşivi nerede bulamıyorum - Sosyal Destek Hikaye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikaye anlatmadan çocuk büyüten veya eğiten ebeveyn ve ya eğitmen de yoktur. Kadın evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuştu. 2011 sezonunda, Bedensiz Kadın oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-93 sezonunda İstanbul Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü olmuştur. Filiz tüm hayatını kardeşlerinin geleceğine adamış, en yakın arkadaşı Tülay'dan ve kardeşlerinden başka kimsesi olmayan, günü birlik işlerle para kazanmaya çalışan büyük bir genç kızken hayatına yakışklı ve Karizmatik Barış girer. Şehrin yoksul semtlerinden birinde hayata tutunma mücadelesi gösteren bir aile ve adeta o ailenin annesi haline gelen en büyük çocuğu Filiz'in hayatını anlatıyor. Filiz'in kardeşleri de aynı Filiz gibi güçlü, başlarını dik tutan, başlarının çaresine bakmayı bilen çocuklardır. Bir anda çıkıp gelen Barış hem Filiz'in gönlünü kazanabilmek hemde ailenin bir parçası olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Cemil, dışarı çıkıp polis arkadaşlarını ikna etmeye çalışıyor. Ancak firmamızdan alacağınız takipçi, beğeni veya diğer sosyal medya paketleri son derece güvenlidir. İnstagram beğeni hilesi gönder seçeneği ile iki özellik etkin hale gelir. Şifresiz ve ücretsiz instagram izlenme hilesi için, Hileavm.com’u tercih ederek güvende kalın.


Instagram hikaye izlenme hilesi size pek çok başarıyı getirecektir. Öykücük, minimal öykü, kısa öyküler, kısa kısa öyküler, minik öykü, sımsıkı öykü gibi pek çok şekilde adlandırılmakla birlikte, edebiyatımıza ‘küçürek öykü’ terimini Prof. Bilincin bağımsız bir şekilde kendisini okura sunmasını amaçlar.Derin psikolojik çözümlemelere kapı açması ve çağımız insanının karmaşık iç dünyasını ele vermesi açısından bilinç akışı, bir anlatmadan çok gösterme tekniğidir. Eserde ele alınan olayların ve durumların okuyucuya anlatıcı tarafından aktarıldığı anlatım tekniğidir. Yani olay ile okuyucu arasında anlatıcı bulunmaktadır. Anlatma tekniğinde okuyucuyu olayın içine çekmek ve olay içinde yaşatmak amacıyla olaylar, kahramanlar, zaman ve mekân unsurları bir bütün olarak anlatılır. Peki, Bizim Hikaye yeni sezonu ne zaman? İlk hikaye örnekleri Tanzimat Dönemi’nde verilir fakat özellikle Cumhuriyet Dönemi sonrasında hikaye türünde önemli bir gelişim görülür. Fakat ne diye soracaktım? Hikaye yazma gerçek veya gerçeğe yakın aktarımların sade bir dil ile kısa betimlemelere yer verilerek anlatılması şeklinde olmaktadır. Olay, durum, kişi, yer kavramları art arda verilerek anlatılanların okurun kafasında canlanması sağlanır, böylece okurun ilgisi canlı tutulur. Öykünün en çok yapılan tanımı “ Yaşanmış veya yaşanabilecek şekilde tasarlanmış, olayları kişilere bağlı olarak belli bir yer ve zaman içinde anlatan” olay yazısı şeklindedir. İlk kez 2011 yılında Kolej Günlüğü dizisi ile ekranlarda yer alan Burak Deniz, 2015 yılında Medcezir dizisindeki Aras karakteriyle dikkatleri üstüne çekti.


Burak Deniz, 2011 yılında yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı “Kolej Günlüğü” adlı dizide Onur karakterini canlandırırken,Özge Çelik ve Furkan Andıç ile birlikte oynadı. Burak Deniz, 20 Ekim 1989 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Reha Özcan, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda yönetmenlik de yaptı. Reha Özcan, 2012 yılında da Emin Alper'in ”Tepenin Ardı” filminde Nusret rolü ile 3 Malatya Uluslararası Film Festivalinde ”En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Reha Özcan 5 Temmuz 1965 yılında Bingöl'de doğdu. Serhat Özcan'ın kardeşidir. Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, lisans eğitimini, 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, 1987 de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. Akdeniz Üniversitesi'nin Tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı. Ama bir edebi düşünceler (sanat, müzik, tiyatro ve mimarlık, vb dahil) birleştirilecek modernist gruplar ile çok yaratıcı teknikleri. Ancak buradaki temel fark bu duygu ve düşünceler anlatıcı tarafından yani üçüncü ağızdan anlatılmasıdır. Anlatıcı geriye dönse bile şimdiki zamanın jargonunu kullanır. Anlatıcı aradan çekilir, anlatım birinci ağızdan yapılır. Montaj tekniğinde alınan ve esere eklenen metinle kaleme alınan metnin uyuşması gerekir, yani alıntının anlatım gücüne bir katkı yapması, esere bir zenginlik ve derinlik kazandırması gerekir. Diyalog tekniği hikâye kişilerinin karşılıklı konuşmalarına dayanır ve sıkça başvurulan bir anlatım tarzıdır.


İç diyalog tekniği bir öykü karakterinin karşısında bir başkası varmış gibi kendi kendisiyle konuşmasıdır. Samim: Bir şeyin merkezi, içi, asli kısmı. A, kapalı destesinden bir kart çekerek B’ye gösterir. ESNA: Yüksek, yüce. Bir işin yapıldığı an. Bu hikayenin kurgulanma aşamasını biraz zorlaştırsa da ve beklediğiniz tepkiyi alamama gibi riskleri bulunan bir hamle olsa da doğru yapıldığı zaman size büyük getirileri olacak. Tabi size de takipçi gelecektir. Hesabınızın ihtiyacı ve bütçeniz dahilinde size seçebileceğiniz paketler sunuyoruz. Geriye dönüş tekniği anlatma zamanı ile ilgili bir durumdur. Bu hikayeler genellikle “Bir varmış bir yokmuş… Paraya ihtiyacınız yokmuş gibi çalışın. Benim Maria ile olan mu¨nasebetimden onun haberi yoktu, sualime ne mana verecekti? Filiz'e ilk gördüğü andan itibaren aşık olan Barış onu etkileyebilmek için harekete geçerken Filiz bu zorlu hayatta aşka zamanı olmadığını düşünerek hislerini bastırır. Biçimden çok içeriğe önem vermişler, toplumsal mesajları etkili kılmak için slogan üslubundan yararlanmışlardır. İş dünyasında oldukça önem taşıyan bir yetkinliktir.


Yorumlar